कैसे बनाएं टेस्टी-टेस्टी हेल्दी-हेल्दी पाव-भाजी? (How to make Tasty-Tasty Healthy-Healthy Pav-Bhaji?) Full recipe

कुकिंग टाइम : 30-40 मिनट
टेस्टी
पाव-भाजी बनाने की विधि (Full recipe)

सामग्री :-
1 कप मटर के उबले दाने, 1 कप उबले-मसले आलू, 1 कप उबले फूल गोभी के बारीक टुकड़े, 2 कप उबला-कटा पत्ता गोभी, 1 कप कटे टमाटर, ५ कप कटे प्याज, 1 चम्मच पिसी अदरक, 1 चम्मच पिसा लहसुन, 1 बड़ी चम्मच पाव-भाजी मसाला, 1 गुच्छा कटा हरा धनिया, ½ चम्मच गरम मसाला, नमक स्वादानुसार, 4 बड़े चम्मच तेल, 2 हरी मिर्च कटी, 6 पाव, 50 ग्राम मक्खन ।

विधि :-
• एक बड़े सॉस पैन में तेल गर्म करके लहसुन व अदरक डालें और 1 मिनट फ्राई करें फिर प्याज डाल दें और चलाते हुए 3-4 मिनट फ्राई करें ।
• टमाटर डाल दें व 3 मिनट फ्राई कर सारे मसाले व नमक मिला दें ।
• सारी सब्जियां व हरी मिर्च डालकर चमचे से घोंटकर 6-7 मिनट पकाएं ।
• हरा धनिया व पाव-भाजी मसाला डालकर मिलाएं और उतार लें ।
• पाव को बीच से काटकर तवे पर मक्खन चुपड़ें और गर्म करें फिर भाजी के साथ सर्व करें ।

कैसे बनाएं टेस्टी-टेस्टी हेल्दी-हेल्दी पाव-भाजी? (How to make Tasty-Tasty Healthy-Healthy Pav-Bhaji?) Full recipe

Cooking Time: 30-40 minutes
The full recipe for making Pav-Bhaji

Material:-
1 cup peas boiled, 1 cup boiled-mashed potatoes, 1 cup boiled finely chopped cabbage, 2 cups boiled-chopped cabbage, 1 cup chopped tomatoes, 5 cups chopped onions, 1 teaspoon ground ginger, 1 teaspoon ground garlic, 1 tablespoon pav-bhaji masala, 1 bunch chopped coriander, ½ teaspoon garam masala, salt as per taste, 4 tablespoons oil, 2 green chilies chopped, 6 pavs, 50 grams butter.

Method:-
• Heat oil in a large saucepan, add garlic and ginger, and fry for 1 minute, then add onions and fry for 3-4 minutes while stirring.
• Add tomatoes and fry for 3 minutes, add all the spices and salt.
• Add all the vegetables and green chilies and cook it for 6-7 minutes by kneading it with a spoon.
• Green coriander and Pav – add bhaji masala and mix and remove.
Chop the butter on the pan and heat it, then serve it with vegetable oil.

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